• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ανακοίνωση-Καταγγελία σχετικά με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών

March 29, 2024 661

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων  |  Π.Ε.ΣΥ.Θ

Ανακοίνωση -Καταγγελία

            Η πραγματοποίηση των χθεσινών (27/3/2024-Παγκόσμια Μέρα του Θεάτρου!) μεταθέσεων στον κλάδο των εκπαιδευτικών, επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι ο Βασιλιάς είναι Γυμνός για την ειδικότητα των θεατρολόγων, τη στιγμή που η πολιτική ηγεσία καμώνεται ότι θα τον ντύσει!

Για μία ακόμη χρονιά, ΚΑΜΙΑ μετάθεση δεν είναι εφικτή για τους/τις εκπαιδευτικούς ΠΕ91.01. Μόλις δύο (!) οργανικές θέσεις αντιστοιχούν στους άνω των 650 εργαζόμενων στην Πρωτοβάθμια! Εμπαιγμός!

Ποια είναι η δικαιολογία αυτή τη φορά για την ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μας ισοτιμήσει με όλους/όλες τους/τις άλλους/ες συναδέλφους/ισσες που απολαμβάνουν σταθερά των δικαιωμάτων τους; Για πόσα χρόνια ακόμη οι υπηρεσιακές μεταβολές θα είναι ανέφικτες για εμάς; 

Παρά την πολυετή προσφορά μας στην εκπαίδευση, η οποία και αναγνωρίζεται από μαθητές, γονείς και συναδέλφους/ισσες, μόνο το 20% από εμάς καλύπτει θέσεις μόνιμου προσωπικού, κι αυτές όχι όλες οργανικές! Το υπόλοιπο 80% των εκπαιδευτικών της ειδικότητάς μας εργάζεται υπό καθεστώς αναπλήρωσης, υπό καθεστώς ομηρίας! Οι περισσότεροι/ες από εμάς μετακινούμαστε, περιπλανιόμαστε για πάνω από 10, 15, ακόμα και πάνω από 20 χρόνια! Πόσο ακόμα; Φτάνει πια! 

Το έργο μας δεν μπορεί να έχει συνέχεια, η σχέση μας με τους/τις μαθητές/τριές μας και τη σχολική κοινότητα στην οποία ανήκουμε κάθε χρόνο και δίνουμε την ψυχή μας, αναγκαστικά διακόπτεται κάθε χρόνο με τη λήξη της σύμβασής μας. Αντίστοιχα για τους/τις μαθητές/τριές μας αυτό σημαίνει πως κάθε χρόνο έχουν και διαφορετικό πρόσωπο να τους διδάσκει θεατρική αγωγή -αν είναι τυχεροί/ές να διδάσκονται το μάθημα!

Τα λόγια στέρεψαν κ. Υπουργέ, κυρίες Υφυπουργοί, κ. Γενικέ!

Ήρθε ο καιρός της πράξης και της αποκατάστασης και αυτής της αδικίας, που στερεί από τους/τις εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να προσφέρουν τα μέγιστα των δυνατοτήτων τους και από τα παιδιά να μπορούν ανεμπόδιστα να απολαμβάνουν το δικαίωμά τους στην ολόπλευρη και ουσιαστική μόρφωση.  

Το ΔΣ του ΠΕΣΥΘ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search