• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ένα σχολείο σε ομηρία!

May 19, 2024 405

Μία ολόκληρη σχολική κοινότητα βρίσκεται σε ομηρία εξαιτίας των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και του νομοθετικού κενού που δεν προβλέπει την προσωρινή απομάκρυνση στελεχών εκπαίδευσης που διώκονται πειθαρχικά για να διασφαλιστεί η τήρηση της εσωτερικής ευταξίας στην εκπαιδευτική υπηρεσία. Την ίδια στιγμή εκπαιδευτικοί με διαδικασίες φαστ τρακ διώκονται για τη συνδικαλιστική τους δράση, προσάγονται και κρατούνται σε αστυνομικά τμήματα εξαιτίας νομοθετικών στρεβλώσεων και παραλείψεων.

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής αναφορικά με την υπόθεση της διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου του διευθυντή του γυμνασίου Σήμαντρων Λ.Τ μετά από σωρεία καταγγελιών εναντίον του.
Ως γνωστόν εδώ και κάμποσο καιρό ο διευθυντής του Γυμνασίου Σήμαντρων Νέας Προποντίδας κατηγορείται για κακοποιητική συμπεριφορά σε μαθητές και καθηγητές.

 

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ: ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ

Η διαδικασία για τον πειθαρχικό έλεγχο του διευθυντή του γυμνασίου Σήμαντρων Λ.Τ , μετά από σωρεία καταγγελιών εναντίον του, αποδεικνύεται μακρόσυρτη και χρονοβόρα. Παρόλο ,που οι καταγγελίες εκτός από την Ε.Δ.Ε, έχουν διαβιβαστεί στο ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να γνωμοδοτήσει το αρμόδιο συμβούλιο αλλά και στη Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία έχει διατάξει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, ο διευθυντής εξακολουθεί να παραμένει στη θέση του σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τη σχολική κοινότητα περίοδο, αυτή των ενδοσχολικών και πανελλαδικών εξετάσεων. Παράλληλα δε διστάζει να παρακωλύει διαρκώς την έρευνα που διεξάγεται με ενστάσεις, καθυστερώντας την τελική απόφαση.

Μία ολόκληρη σχολική κοινότητα βρίσκεται σε ομηρία εξαιτίας των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και του νομοθετικού κενού που δεν προβλέπει την προσωρινή απομάκρυνση στελεχών εκπαίδευσης που διώκονται πειθαρχικά για να διασφαλιστεί η τήρηση της εσωτερικής ευταξίας στην εκπαιδευτική υπηρεσία. Την ίδια στιγμή εκπαιδευτικοί με διαδικασίες φαστ τρακ διώκονται για τη συνδικαλιστική τους δράση,προσάγονται και κρατούνται σε αστυνομικά τμήματα εξαιτίας νομοθετικών στρεβλώσεων και παραλείψεων.

Για άλλη μία φορά τονίζουμε ότι δεν υποχωρούμε και θα προβούμε σε κάθε ενέργεια για την άμεση απομάκρυνση του διευθυντή προκειμένου να επανέλθει η γαλήνη στην εσωτερική λειτουργία του σχολείου και το παιδαγωγικό κλίμα που τόσο πολύ έχει διαταραχθεί σε βάρος των μαθητών μας όλο το προηγούμενο διάστημα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search