• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η κινητοποίηση για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων στο Ηράκλειο

August 03, 2024 749

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Αυγούστου Κινητοποίηση στη ΔΙΔΕ Ηρακλείου, με απόφαση του Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε και με βασικό αίτημα τη μονιμοποίηση των νεοδιορίστων συναδέλφων, με αφορμή και τη θετική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας, που έβγαλε παράνομη την ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης συναδέλφων της ΠΕ από τις Διευθύνσεις.

Για την οργάνωση της κινητοποίησης η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ έδωσε ..μάχη στο ΔΣ της Ε.Λ.Μ.Ε, όπου κυριαρχούν οι παρατάξεις της συνδ. συναίνεσης (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ/ΠΑΣΚ), οι οποίες σταθερά υποστηρίζουν την ..καλή Αξιολόγηση(!), βάζοντας πλάτη στην αντιλαϊκή επίθεση. Επίσης, στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΛΜΕ επανέλαβαν τις ίδιες θέσεις, είτε αποχωρώντας μαζί με τη ΔΑΚΕ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ) από το συνέδριο, για να μην αναγνωριστεί η ψηφισμένη θέση ενάντια σε κάθε μορφής Αξιολόγηση, είτε συναινώντας στο αντιλαϊκό πλαίσιο της Αξιολόγησης, με τις θέσεις τους (ΠΕΚ/ΠΑΣΚ).

Παρά τους αντιλαϊκούς συσχετισμούς, εμείς ασκήσαμε μεγάλη πίεση στο ΔΣ της Ε.Λ.Μ.Ε, για να αποφασιστεί κινητοποίηση στο ΠΥΣΔΕ από τα μέσα Ιουλίου και αμέσως μετά την κινητοποίηση της εν λόγω δικαστικής απόφασης, προτείνοντας εξ αρχής το αίτημα της έκδοσης διαπιστωτικών πράξεων Μονιμοποίησης ΟΛΩΝ των νεοδιορίστων (’20,’21.’22). Το σκεπτικό αυτό αρνήθηκαν οι κυρίαρχες παρατάξεις του προεδρείου (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ/ΠΑΣΚ), βγάζοντας πλειοψηφική απόφαση της Ε.Λ.Μ.Ε με αίτημα τη μονιμοποίηση ΜΟΝΟ των διορισθέντων του ’20(!), αφήνοντας ακάλυπτους όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους. Αξίζει να τονίσουμε ότι απέναντι σε αυτή την αντισυλλογική στάση, η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ τήρησε … σιγή ασυρμάτου, αρνούμενη να τοποθετηθεί κατά την ηλεκτρονική ανταλλαγή απόψεων των μελών του Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε.

Επίσης, στο αίτημά μας για διοργάνωση Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ άμεσα και για κατάθεση των Αιτήσεων Μονιμοποίησης στο ΠΥΣΔΕ από τους Νεοδιόριστους-αίτημα που προπαγανδίσαμε με τις ανακοινώσεις μας στα σχολεία, τα ΜΜΕ κλπ και την επισυναπτόμενη αίτηση- η πρώτη αντίδραση της προεδρίας (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ) ήταν η άρνηση οργάνωσης συγκέντρωσης, λόγω θέρους, διακοπών, απουσιών κλπ, αρνητική στάση με την οποία συμπορεύτηκε και η ΠΕΚ/ΠΑΣΚ, τηρώντας εξ αρχής ένοχη σιωπή. Όμως σε αυτό το αίτημα και η στάση της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ ήταν ανασταλτική, θεωρώντας ότι η συγκέντρωση τώρα θα ήταν αναποτελεσματική και άμαζη και τονίζοντας ότι ΔΕΝ θα έπρεπε να κατατεθούν τώρα οι ατομικές αιτήσεις των Νεοδιορίστων στο ΠΥΣΔΕ(!)-αιτήσεις που ασκούν μεγάλη πίεση στη Διοίκηση-αλλά να συγκεντρωθούν πρώτα από το σωματείο συνολικά και να κατατεθούν αργότερα. Σίγουρα, μια τέτοια τακτική της ΑΣΕ διευκόλυνε παρά πολύ την παρελκυστική τακτική των παρατάξεων της συνδ. γραφειοκρατίας και τη Διοίκηση, ενώ καλλιεργούσε κλίμα ηττοπάθειας στους συναδέλφους. Για το λόγο αυτό, ασκήσαμε έντονη κριτική στην ΑΣΕ-ΠΑΜΕ..

Μετά την απόφαση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ (η οποία, αν και στο σκεπτικό βάζει πολλά κωλύματα, καταλήγει στη συνολικοποίηση του αιτήματος της μονιμοποίησης όλων των νεοδιορίστων), αποδέχτηκαν οι εν λόγω κυρίαρχες παρατάξεις την οργάνωση μιας Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας της Ε.Λ.Μ.Ε την Πέμπτη 1η Αυγούστου και ώρα 11πμ στη ΔΙΔΕ Ηρακλείου.

Η Συγκέντρωση -αν και έγινε κατακαλόκαιρο σε χρόνο διακοπών και καύσωνα- κατέδειξε αξιόλογη προσέλευση των νεοδιορίστων, οι οποίοι με τις αιτήσεις Μονιμοποίησης στο χέρι διεκδίκησαν το αυτονόητο, δηλ τη μονιμοποίησή τους. Οι αιτήσεις κατατέθηκαν δια ζώσης στο ΠΥΣΔΕ, ενώ έχουν κατατεθεί αρκετές και ηλεκτρονικά. Στη συνέχεια, συναντήσαμε το Διευθυντή της ΔΙΔΕ Ηρακλείου, καταθέτοντάς του το αίτημα της Μονιμοποίησης όλων, τονίζοντας από τη μεριά μας ότι η δικαστική απόφαση αντανακλά την αγωνιστική πάλη μας και την πλειοψηφική θέση της βάσης του κλάδου για Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των Νεοδιορίστων, όπως επιτάσσει και η απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου της ΟΛΜΕ και αυτή που διεκδικεί «ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ», θέση που ψηφίστηκε επίσης από το συνέδριο της ΟΛΜΕ και δεν ακυρώνεται με τα πραξικοπήματα των ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ.

Η απάντηση του Διευθυντή της ΔΙΔΕ ήταν αρχικά εντελώς αρνητική. Μετά από πολύωρη συζήτηση, εμείς καταθέσαμε και την ευέλικτη πρόταση να πάρει χρόνο να το σκεφτεί και να μας δώσει απάντηση άμεσα, ενώ τονίσαμε ότι θα είμαστε πάλι παρόντες στο ΠΥΣΔΕ την Τετάρτη 7/8 που συνεδριάζει. Η αρνητική στάση του Διευθυντή της ΔΙΔΕ ήταν πολύ αδύναμη μπροστά στα ισχυρά επιχειρήματα του δίκαιου αιτήματός μας .Μάλιστα, στη συνάντηση καλέσαμε τους παρευρισκόμενους Νεοδιόριστους συναδέλφους να πάρουν το λόγο, οι οποίοι υποστήριξαν,, με πολύ ουσιαστικό τρόπο, το δίκαιο αίτημα της μονιμοποίησής τους.

Η συνάντηση έληξε,, χωρίς καμία δέσμευση από το Διευθυντή για έκδοση διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των συναδέλφων, αλλά και με την απόφαση το σωματείο μας να πάρει την ίδια πρωτοβουλία της παράστασης στο ΠΥΣΔΕ και την Τετάρτη 7/8.

Αξίζει να τονίσουμε ότι οι δυο Αιρετοί του κλάδου και εκλεγμένοι με την ηλεκτρονική ψηφοφορία (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ/ΠΑΣΚ) ΔΕΝ ήταν στη συγκέντρωση, όπως όφειλαν , αφού είναι μέλη του οργάνου που θα αποφασίσει. Ο αιρετός της ΠΕΚ/ΠΑΣΚ σιώπησε εντελώς, ενώ ο άλλος της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ/ΣΥΝΕΚ έστειλε ηλεκτρονικά μια θέση στη βάση του «ήξεις αφήξεις», με αναφορά στη …νομική διερεύνηση κλπ

Σίγουρα, αυτό το αγωνιστικό βήμα, σε χρόνο μάλιστα διακοπών, ήταν σημαντικό, αλλά βεβαίως δεν αρκεί. Οι συνάδελφοι νεοδιόριστοι είναι σε αναβρασμό, όμως ο χρόνος των διακοπών δεν ευνοεί. Θα είμαστε ξανά στη συγκέντρωση της Τετάρτης (7/8) και θα εντείνουμε την πάλη μας αμέσως μετά τις διακοπές.

Δηλώνουμε τόσο στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ, όσο και στους Διοικητικούς προϊσταμένους , αλλά και στους …σιωπώντες και δίγλωσσους αιρετούς ότι η πάλη μας θα συνεχιστεί με επιμονή, υπομονή, μαζικότητα και ενότητα μέχρι τη Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των νεοδιορίστων, αλλά και την ανατροπή συνολικά του αντιλαϊκού πλαισίου της Αξιολόγησης-Ταξικής Κατηγοριοποίησης-Ιδιωτικοποίησης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search