• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί: Οι μπουλντόζες της κερδοφορίας γκρεμίζουν κέντρα πολιτισμού των κατοίκων Σαρωνικού για να χτίσουν βίλες ιδιωτικών συμφερόντων

August 03, 2024 624

Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής         

Οι μπουλντόζες της κερδοφορίας γκρεμίζουν κέντρα πολιτισμού των κατοίκων Σαρωνικού για να χτίσουν βίλες ιδιωτικών συμφερόντων

Το ΔΣ της Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής   στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων του Δήμου Σαρωνικού ενάντια στο σχεδιασμό της ΕΤΑΔ και της ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ Α.Ε να κλείσουν και να ιδιωτικοποιήσουν ένα ακόμα μέτωπο της παραλιακής γραμμής του Δήμου Σαρωνικού.

Μετά από πολύμηνη δικαστική διαμάχη του ελληνικού δημοσίου  ΕΤΑΔ με τον όμιλο ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ Α.Ε η παρακείμενη έκταση του Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος Λαγονησίου (Grand Resort Lagonissi), θεατράκι Λαγονησίου   - παραδίδεται και αυτή στα χέρια των ιδιωτών και προσαρτάται στο συγκρότημα ξενοδοχειακών συμφερόντων του ΟΜΙΛΟΥ Μαντωνανάκη για  ανέγερση πολυτελών κατοικιών ενώ την ίδια στιγμή η σύμβαση παραχώρησης όλου του συγκροτήματος  από το ελληνικό δημόσιο στον όμιλο εκτοξεύεται από τα 77 στα 99! χρόνια.

 Μετά από αυτό την Πέμπτη 1/8/24 με εντολή της ΕΤΑΔ  γκρεμίστηκε το θέατρο και οι βοηθητικοί  χώροι που παρείχαν φιλοξενία στις πολιτιστικές εκδηλώσεις φορέων του Δήμου. Δεν μπορεί οι κάτοικοι να αποκλείονται από ανοιχτούς χώρους αναψυχής και πολιτισμού στο όνομα του επιχειρηματικού κέρδους. Οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι της περιοχής έχουν τις ζωές τους και έχουν κάθε δικαίωμα να τις ζούνε με ποιότητα, ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Οι παραλίες, οι ανοιχτοί χώροι πολιτισμού είναι κοινωνικό αγαθό το οποίο πρέπει να απολαμβάνουν όλοι και όλες χωρίς δεσμεύσεις και αποκλεισμούς αλλά ελεύθερα και δωρεάν.

Καταδικάζουμε την εκποίηση της περιουσίας του ελληνικού λαού και της ποιότητας ζωής των κατοίκων στο βωμό της αύξησης  των επενδυτικών δραστηριοτήτων κερδών του Ομίλου συμφερόντων Μαντωνανάκη - ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ και  την παράταση της σύμβασης μισθώσεων  χώρων ΕΤΑΔ.

Γίνεται τώρα φανερό σε όλους, η τεράστια καταστροφή που φέρνει για το λαό η παράδοση όλης της ακίνητης περιουσίας της χώρας - περιλαμβάνει και τις παραλίες - στην ΕΤΑΔ για “αξιοποίηση” για 99 χρόνια, που έγινε με το 3ο Μνημόνιο κατ απαίτηση της ΕΕ και ψήφισαν όλες οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις μαζί με την τότε κυβέρνηση. Αξιοποίηση και ανάπτυξη σημαίνει ξεπούλημα και παρόδοση της δημόσιας περιουσίας στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα για την ανάπτυξη των κερδών τους και αποκλεισμοί του λαού από αυτή.   

Δε θα επιτρέψουμε την παράδοση των ελεύθερων χώρων , τις παραλίες και την καταστροφή των κέντρων πολιτισμού!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς,  γονείς, μαθητές και όλο το λαό της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις των κατοίκων για ελεύθερες παραλίες με ελεύθερη πρόσβαση και κοινόχρηστη πολιτιστική δραστηριότητα καθώς και την ακύρωση της παραχώρησης της δημόσιας περιουσίας στην ΕΤΑΔ και του 3ου Μνημόνιου.

  • Να συμμετέχουν στην κινητοποίηση των κατοίκων και φορέων της περιοχής την Κυριακή 4 Αυγούστου στις 11:00 στο θεατράκι, παραλία Πεύκο.

                                   ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε΄ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search