• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

«Όχι» στη συρρίκνωση των Αρχαίων Ελληνικών

August 06, 2024 552

Την αντίθεσή τους στην με οποιαδήποτε περαιτέρω συρρίκνωση του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας στο πλαίσιο της αναπροσαρμογής του προγράμματος του μαθήματος εκφράζουν οι φιλόλογοι.

 

Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων (ΠΕΦ) τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «ας μην σπεύσουν οι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι να μας αποδώσουν συντεχνιακές αντιλήψεις, γιατί δεν πρόκειται να πείσουν»

«Οι αλλεπάλληλες εκπαιδευτικές «μεταρρυθμίσεις» απογοήτευσαν και   απογοητεύουν όλο και περισσότερο την εκπαιδευτική μας κοινότητα (μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικούς) και αντί να επιλύσουν τα προβλήματα από τα οποία χειμάζεται τα επιτείνουν» προσθέτει.

Τέλος, καλεί όλους τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, τις Επιστημονικές Ενώσεις και τους Συλλόγους να διατυπώσουν την αντίθεσή τους σε αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας που θα επιβεβαιώσουν τις ως άνω πληροφορίες.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (ΠΕΦ)

Τις τελευταίες ημέρες αναπαράγονται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το Υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην αναπροσαρμογή του Προγράμματος Μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στην αναπροσαρμογή αυτή προβλέπεται νέα περικοπή ωρών από το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας.                                       

Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες δεν θα επιβεβαιωθούν και ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν θα προχωρήσει στην αποδοχή σχετικών προτάσεων που έχουν υποβληθεί από αρμόδιους φορείς και εν προκειμένω από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.                                                                      

Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της με οποιαδήποτε περαιτέρω συρρίκνωση της κλασικής παιδείας, η οποία αποτελεί το θεμέλιο της αγωγής και τον ακρογωνιαίο λίθο του ελληνικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού. Και ας μην σπεύσουν οι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι να μας αποδώσουν συντεχνιακές αντιλήψεις, γιατί δεν πρόκειται να πείσουν.       

Οι αλλεπάλληλες εκπαιδευτικές «μεταρρυθμίσεις» απογοήτευσαν και   απογοητεύουν όλο και περισσότερο την εκπαιδευτική μας κοινότητα (μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικούς) και αντί να επιλύσουν τα προβλήματα από τα οποία χειμάζεται τα επιτείνουν.                                      

Καλούμε όλους τους φορείς (Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Επιστημονικές Ενώσεις και Συλλόγους) να διατυπώσουν την αντίθεσή τους σε αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας που θα επιβεβαιώσουν τις ως άνω πληροφορίες.

Για το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search