• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Συνέντευξη-κερκόπορτα στις προσλήψεις εκπαιδευτικών

August 21, 2024 855

Χρήστος Κάτσικας


Η κυβέρνηση παραβιάζει τον πίνακα κατάταξης των υποψηφίων δασκάλων και καθηγητών με όχημα τη συνέντευξη που εφαρμόζεται από φέτος κατά τη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών στο Ψηφιακό Φροντιστήριο.
Το κριτήριο για την πρόσληψη των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι το λεγόμενο προσοντολόγιο, κοντολογίς αντικειμενικά προσόντα που βαθμολογούνται με μόρια (προϋπηρεσία, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες κ.λπ.). Ωστόσο ξαφνικά άνοιξε μια τρύπα σε μια ομάδα προσλήψεων που μπορεί, όταν δοθεί η ευκαιρία, να γίνει κερκόπορτα για τη δημιουργία του γνωστού ρουσφετιού στον μεγαλύτερο κλάδο του δημοσίου, στον οποίο κάθε χρόνο προσλαμβάνονται περίπου 50.000 εκπαιδευτικοί.

Από φέτος, λοιπόν, σε μια ομάδα προσλήψεων δεν αρκούν τα έτσι κι αλλιώς υπερβολικά τυπικά προσόντα (κυριολεκτικά μια αρένα μοριοδότησης) που απαιτούνται για την πρόσληψη ενός πτυχιούχου στη σχολική εκπαίδευση, καθώς «κατασκευάστηκε» και ένα πρόσθετο «προσόν»: η συνέντευξη!

Και η ιλαροτραγωδία της υπόθεσης είναι ότι την ίδια ώρα που θα παραβιάζεται ο πίνακας κατάταξης των υποψηφίων εκπαιδευτικών με όχημα τη συνέντευξη, την ίδια ακριβώς στιγμή ο προσληφθείς θα παίρνει περισσότερα μόρια από αυτά που παίρνουν όλοι οι άλλοι προσληφθέντες εκπαιδευτικοί! Αλλά ας δούμε το θέμα αναλυτικά:

Η καταστρατήγηση
Το υπουργείο Παιδείας προχωρά ουσιαστικά και τυπικά σε καταστρατήγηση των πινάκων των υποψηφίων εκπαιδευτικών κατά τη διαδικασία πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2024-2025 στο Ψηφιακό Φροντιστήριο, με σκοπό την πρόσθετη μικτή εξ αποστάσεως υποστήριξη των μαθητριών και των μαθητών της Γ' τάξης κάθε τύπου Λυκείου για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας έχοντας σκοπό, μεταξύ άλλων, την παροχή ψηφιακής εκπαίδευσης και εκπαιδευτικού διδακτικού έργου στο Ψηφιακό Φροντιστήριο στους μαθητές της Γ' τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Λυκείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.), καθώς και της Δ' τάξης των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (ΕΝΕΕΓΥΛ) στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, προτίθεται, σε περίπτωση μη κάλυψης των αναγκών από αποσπασμένους μόνιμους εκπαιδευτικούς, να προβεί σε προσλήψεις έως σαράντα αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες του ΑΣΕΠ.

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί συνάπτουν σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, διάρκειας μέχρι ενός διδακτικού έτους, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Β' Αθήνας, κατά την κατάρτιση της οποίας το ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπείται από τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης. Οι προαναφερόμενοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί τοποθετούνται με απόφαση του Διευθυντή για την παροχή ψηφιακής εκπαίδευσης και εκπαιδευτικού διδακτικού έργου στο Ψηφιακό Φροντιστήριο.


Η σύνθεση
Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί δύνανται να καλούνται σε συνέντευξη, διά ζώσης ή εξ αποστάσεως, ενώπιον της επιτροπής της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής η οποία εξετάζει και αξιολογεί τους υποψηφίους εκπαιδευτικούς κατά τη σειρά κατάταξής τους στους πίνακες των προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Για τα κριτήρια αξιολόγησης και τη μοριοδότηση βλ. τον πίνακα.

Η επιτροπή για την επιλογή εκπαιδευτικού προσωπικού στο Ψηφιακό Φροντιστήριο θα έχει την ακόλουθη σύνθεση:

Μαρία Δόκου του Αθανασίου-Ιωάννη, προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως πρόεδρος, με αναπληρώτρια τη Σταυρούλα Μόνικα Καραμαλάκου-Λάππα του Γεωργίου, αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υποστήριξης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Αειφορίας.

Σοφία Παπαδημητρίου του Θεοδώρου, προϊσταμένη του Τμήματος Δ' Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων, ως μέλος, με αναπληρώτρια τη Γεωργία Μουτζουροπούλου του Κωνσταντίνου, διοικητική υπάλληλο του Τμήματος Δ' Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων της Διεύθυνσης Υποστήριξης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Αειφορίας· Ανδρέας Νιγιάννης του Βασιλείου, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Καπουτσή του Αθανασίου, αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Πετροπούλου Γεωργία του Ιωάννη, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με οργανική θέση στο 1ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Αττικής, με αναπληρώτρια την Αλκηστη Πουλοπούλου του Παναγιώτη, διοικητική υπάλληλο του Τμήματος Δ' Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων της Διεύθυνσης Υποστήριξης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Αειφορίας.

«Μπόνους» μορίων
Παράλληλα, μια σειρά προσόντων αλλά και «μπόνους» μορίων για μετάθεση και για επιλογή τους ως στελεχών εκπαίδευσης, προβλέπεται για τους εκπαιδευτικούς που θα διδάξουν στο Ψηφιακό Φροντιστήριο που ξεκινά από το ερχόμενο σχολικό έτος.

Συγκεκριμένα, ο χρόνος πρόσληψης των παραπάνω εκπαιδευτικών λογίζεται ως χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας προσαυξημένη κατά 50% [ήτοι μία και μισή (1,5) μονάδα ανά μήνα πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας], με ανώτατο όριο μοριοδότησης τις δεκαπέντε (15) μονάδες ανά σχολικό έτος!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search