• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ο Γολγοθάς των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών των 776 ευρώ

August 24, 2024 922


Χρήστος Κάτσικας

Απόγνωση: στο 52% του μέσου όρου της ευρωζώνης ο κατώτατος μέσος μισθός των δασκάλων και των καθηγητών στην Ελλάδα ● Οδύσσεια και για τη στέγασή τους στις τουριστικές περιοχές όπου αναγκάζονται να διαμένουν σε κάμπινγκ, παραλίες και αυτοκίνητα
Τις επόμενες μέρες 10.000 νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί και μαζί τους κάμποσες χιλιάδες αναπληρωτές θα κληθούν να στελεχώσουν τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα μαζί με τους 135.000 νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές που αποτελούν το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Πράγματι, εάν ο διορισμός στη σχολική εκπαίδευση αποτελεί το «φωτεινό αντικείμενο του πόθου» για χιλιάδες υποψήφιους εκπαιδευτικούς, οι συνεχείς μετακινήσεις εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας κάθε χρόνο από Εβρο έως Κρήτη και από Ιθάκη μέχρι Ικαρία ισοδυναμούν με μια πολύχρονη περιπέτεια, μια σύγχρονη οδύσσεια.

Με «αεροπλάνα και βαπόρια», που λέει και το τραγούδι, ή ενίοτε κόβοντας αμέτρητα χιλιόμετρα στους αυτοκινητόδρομους δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί οργώνουν όλη τη χώρα. Από την Κρήτη μέχρι τον Εβρο κι από τους Παξούς μέχρι την Τήλο με μια βαλίτσα στο χέρι...
Σχεδόν στο σύνολο των νεοδιόριστων και σε μεγάλο τμήμα των αναπληρωτών που θα δουν το όνομά τους στις λίστες όσων θα διοριστούν ως μόνιμοι ή θα προσληφθούν ως έκτακτο προσωπικό στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την προσεχή σχολική χρονιά, τη χαρά της πρόσληψης σκιάζει το αβάσταχτο κόστος... του ξενιτεμού!

Και αυτό καθώς είναι αναγκασμένοι να στήσουν το νοικοκυριό τους με ένα μεγάλο κόστος, το οποίο διαμορφώνεται κυρίως από το ενοίκιο, τη διατροφή και τις μετακινήσεις και συνήθως είναι τουλάχιστον μιάμιση φορά μεγαλύτερο από τις πενιχρές αποδοχές τους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search