• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η δυναμική και μαζική συγκέντρωση στη ΔΙΠΕ Δ. Αττικής έστειλε ξεκάθαρό μήνυμα

August 30, 2024 36

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

 ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΠΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ 29/8: δυναμική και μαζική συγκέντρωση έστειλε ξεκάθαρό μήνυμα: Απέναντι στον αυταρχισμό και τις απειλές ΥΠΑΙΘ και ΔΙΠΕ δηλώνουμε αταλάντευτα ότι δε φοβόμαστε, δεν υποχωρούμε!

Χαιρετίζουμε τις/τους εκπαιδευτικούς που έδωσαν δυναμικό παρόν στην κινητοποίηση στη ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής που καλούσαν τα δύο εκπαιδευτικά σωματεία της περιοχής και η ΔΟΕ, τους/τις δεκάδες συναδέλφους-ισσες, επιτροπές αγώνα, τους/τις ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, παρουσία και του δικηγόρου – νομικού συμβούλου του σωματείου μας Παλαιολόγο Παλαιολόγο. Η δυναμική και μαζική συγκέντρωση έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα: Απέναντι στον αυταρχισμό και τις απειλές του Υπουργείου Παιδείας δηλώνουμε αταλάντευτα ότι δε φοβόμαστε, δεν υποχωρούμε! Την ίδια στιγμή δηλώσαμε ότι δε θα ανεχθούμε άλλο τις τακτικές της διευθύντριας εκπαίδευσης κ.Κολιοπούλου που ως πιστή εντολοδόχος του Υπουργείου Παιδείας όχι μόνο παρανομεί μη εφαρμόζοντας δικαστικές αποφάσεις, αλλά αμφισβητεί και τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα! Τα νέα ήθη που προσπαθεί να δημιουργήσει, αναγκαία για την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών του ΥΠΑΙΘ που διαλύουν κάθε τι δημόσιο, εμπεριέχουν παλιότερες αλλά γνώριμες μεθόδους: απειλές μέσω τηλεφώνου και ατομικών συναντήσεων με τις/τους απεργούς προϊσταμένες/διευθυντ(ρι)ες για δηλώσεις προθέσεων (έρχονται και οι δηλώσεις μετάνοιας;) σχετικά με την ατομική αξιολόγηση, αμφισβήτηση και ποινικοποίηση της απεργίας-αποχής και άρνηση εφαρμογής της απόφασης της διοικητικού εφετείου που δικαιώνει και μονιμοποιεί τους/τις νεοδιόριστους/ες συναδέλφους και συναδέλφισσες.

Τα μέλη του ΠΥΣΠΕ, τελικά, κατέθεσαν ομόφωνο αίτημα για «άμεση σύγκλιση του συμβουλίου για τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών που δικαιώθηκαν με βάση την απόφαση του διοικητικού εφετείου και των υπόλοιπων νεοδιόριστων του 2020 και 2021». Παράλληλα, κατέθεσαν πρόταση να γίνουν οι τοποθετήσεις με βάση τα αρχικά κενά και όχι αυτά που έχουν προκύψει από τις συγχωνεύσεις και τις κατευθύνσεις της Περιφέρειας Αττικής και του ΥΠΑΙΘ. Τέλος, τα δύο αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ κατέθεσαν δήλωση με την οποία ζητάνε «να γίνει απόλυτα σεβαστό από την διευθύντρια το δικαίωμα συμμετοχής στην απεργία-αποχή Δ/ντ(ρι)ών και προϊσταμένων και να μην προβεί σε καμιά πειθαρχική δίωξη αυτών».

Συνεχίζουμε δυναμικά και αποφασιστικά!

Θα δώσουμε ανυποχώρητο αγώνα μέχρι οι συναδέλφισσες μας και οι συναδελφοί μας να μονιμοποιηθούν όλοι/όλες, θα υπερασπιστούμε κάθε απεργό που δε δίνει μία προσωπική μάχη αλλά μάχη για όλη την εκπαίδευση. Υπερασπιζόμαστε το δίκιο του αγώνα μας, το δικαίωμα κάθε παιδιού στη μόρφωση, το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου και εργαζόμενης να ζει με αξιοπρέπεια!

Απαιτούμε:

1. Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Δυτ. Αττικής την άλλη βδομάδα για την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων των ετών ’20, ’21, ’22. Οι νεοδιόριστοι/ες είναι ΜΟΝΙΜΟΙ/ΕΣ! ΤΕΛΟΣ!

2. Καμία σκέψη για νέο κάλεσμα της διευθύντριας στις/στους απεργούς εκπαιδευτικούς με απειλές για διώξεις και δηλώσεις «συμμόρφωσης» στην αξιολόγηση! Κάτω τα χέρια σας από τις/τους απεργούς συναδέλφισσες/ους μας! Η απεργία δεν τιμωρείται, ΝΙΚΑ!

3. Κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με βάση τις διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στην πολιτική του ΥΠΑΙΘ και των παράνομων εγκυκλίων Κατσαρού και Νικολόπουλου.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4/9 ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ ΣΤΙΣ 2.00μμ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search