• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κορυφώνουν προκλητικά τις διώξεις εκπαιδευτικών

October 03, 2024 165

Χρήστος Κάτσικας

Δυνητική αργία σε εν ενεργεία αλλά... και σε συνταξιούχους για τους αγώνες τους! ● Με μαζικές συγκεντρώσεις καταγγελίας και στάση εργασίας απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην πολιτική στοχοποίησή τους

Εκπαιδευτικός που από 31 Αυγούστου 2024 είναι συνταξιούχος έλαβε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής κλήση να παρουσιαστεί σε ακρόαση την Τετάρτη 23/10/2024 και ώρα 11.00 π.μ., στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής, «το οποίο έχει κληθεί να γνωμοδοτήσει σχετικά με τη θέση σας ή μη σε δυνητική αργία σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου Ν. 3528/2007, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

Ο εκπαιδευτικός που καλείται είναι ο Γιώργος Καββαδίας. Και το έγγραφο κλήσης σε ακρόαση για δυνητική αργία 27/9/2024!

Είκοσι επτά μέρες μετά τη συνταξιοδότηση! Περισσότερο μίσος και εκδικητικότητα... πεθαίνεις! Προφανώς έχουμε ένα νέο επεισόδιο του «σουρεαλιστικού» σίριαλ ενάντια στον Γιώργο Καββαδία αλλά όχι μόνο.

 

Θυμίζουμε ότι ο Γιώργος Καββαδίας είχε στοχοποιηθεί πολλές φορές το προηγούμενο χρονικό διάστημα για την αγωνιστική του στάση και την αρθρογραφία του μαζί με άλλους εκπαιδευτικούς, μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά και του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και κυρίως μέλη της εκπαιδευτικής παράταξης «Ενότητα Αντίστασης και Ανατροπής (ΕΑΑ)».

Αλλά το θέμα δεν σταματάει εκεί. Παρόμοια κλήση με «δυνητική αργία» έχει σταλεί και στην εκπαιδευτικό Χρύσα Χοτζόγλου, μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά και της εκπαιδευτικής παράταξης «Ενότητα Αντίστασης και Ανατροπής», ενώ εξελίξεις αναμένονται και στη δίωξη του αναπληρωτή εκπαιδευτικού Δημήτρη Χαρτζουλάκη, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά και μέλος της ίδιας εκπαιδευτικής παράταξης. Γιατί; Επειδή ως ενεργά μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά, ως πολίτες με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου, αγωνίστηκαν για να υπερασπίσουν τους μαθητές της και τον δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου.

Οι κλήσεις σε ακρόαση από το Πειθαρχικό Συμβούλιο στη Χρύσα Χοτζόγλου και στον... συνταξιούχο Γιώργο Καββαδία

Θυμίζουμε πως στον Πειραιά υπάρχουν επίσης:

● 4 διώξεις (πειθαρχικές και ποινικές) για συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά (με στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ) ενάντια στις εξετάσεις PISA (Γ. Καββαδίας, Α. Καλούσης, Δ. Μητρόπουλος, Ν. Σακιώτη).

● 2 ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών για «ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας», λόγω συμμετοχής σε κινητοποίηση στην επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Γρηγορόπουλου, με βάση τις (χουντικής έμπνευσης) απαγορεύσεις στην πανδημία (Ζ. Γκέρτσος, Π. Χουντής).

● 3 ποινικές διώξεις εκπαιδευτικών (Α. Καλούσης, Η. Πατίδης, Π. Χουντής) για την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στη φιέστα-φιάσκο του ΔΔΕ Πειραιά υπέρ των ιδιωτικών σχολείων και για κινητοποιήσεις του Σωματείου στα γραφεία της ΔΔΕ Πειραιά. Σε αυτή τη μήνυση, που έγινε από τον ΔΔΕ Πειραιά, διωκόμενος είναι επίσης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, που συμμετείχε και συμπαραστάθηκε στην κινητοποίηση.

● 2 πειθαρχικές διώξεις (παραπομπή από τον ΔΔΕ Πειραιά στο Πειθαρχικό) για «κακόβουλη κριτική της προϊστάμενης αρχής» με αφορμή δημόσια (!) κριτική στις πολιτικές του υπουργείου (Γ. Καββαδίας, Ν. Χατζηανδρέου).

● 1 ΕΔΕ για διατύπωση άποψης στο διαδίκτυο (Γ. Καββαδίας).

● ΕΔΕ της εκπαιδευτικού Χρύσας Χοτζόγλου, μέλους της ΕΛΜΕ Πειραιά, και του αναπληρωτή εκπαιδευτικού Δημήτρη Χαρτζουλάκη, μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, που κατέληξαν στην απαγγελία κατηγοριών και στην παραπομπή των εκπαιδευτικών στο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, με αφορμή παρέμβαση του σωματείου τους στο 8ο ΓΕΛ Πειραιά ενάντια στην αξιολόγηση.

Είναι προφανές ότι η απροσχημάτιστη πολιτική στοχοποίηση των εκπαιδευτικών έχει ως πραγματική αιτία τη ζωντανή δράση σε κάθε κίνηση πραγματικής αντίστασης, έχει ως πραγματικό στόχο την ίδια την αντίσταση των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί προγραμματίζουν μαζικές συγκεντρώσεις-καταγγελίες την Πέμπτη 10/10, 13.00 στα Προπύλαια, με στάση εργασίας 11.00-14.00, στις 23/10, 11.00 π.μ., ημέρα που θα γίνει η ακρόαση της Χρύσας Χοτζόγλου, ενώ καλούν τις ομοσπονδίες και τα σωματεία να πάρουν θέση, τη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ (5/10) να πάρουν απόφαση για το ζήτημα και να προκηρυχθούν άμεσα απεργίες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search