• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Μαζική συγκέντρωση και πορεία στον Πειραιά για τις διώξεις των εκπαιδευτικών!

October 09, 2024 204

Ηχηρή απάντηση στον αυταρχισμό του υπουργείου Παιδείας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και της Περιφερειακής Διεύθυνσης  Εκπαίδευσης Αττικής, έδωσαν σήμερα το μεσημέρι εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά.

Συγκεκριμένα μια από τις πιο μαζικές συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε με κάλεσμα της ΕΛΜΕ Πειραιά στο οποίο ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί καθώς και πολλοί εκπρόσωποι ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ καθώς και εκπρόσωποι των ΔΣ της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ και της ΠΕΣΕΚ.

Η αφορμή και η αιτία της συγκέντρωσης και πορείας στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πειραιά ήταν το  τρομοκρατικό πογκρόμ της κυβέρνησης, με τις δεκάδες διώξεις (πειθαρχικές και ποινικές), που επικρέμονται ως «δαμόκλειος σπάθη» πάνω από τη μαχόμενη εκπαίδευση στην προσπάθειά της να φιμώσει όσους και όσες αγωνίζονται για ένα σχολείο που να χωράει όλους τους μαθητές, όλους τους εκπαιδευτικούς, ολόκληρη τη γνώση». 

Το φαινόμενο των διώξεων δεν είναι καινούργιο. Ο αυταρχισμός και η βίας είναι δομικό στοιχείο αυτού του παρακμασμένου συστήματος που βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι διαχρονικό στοιχείο της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων. Ωστόσο έχει πάρει πρωτόγνωρες διαστάσεις στην περίοδο της μεταπολίτευσης. Μάλιστα από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι διώξεις αναβαθμίζονται και κλιμακώνονται. Τώρα πια δεν περιμένουν καν τις αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων. Για πρώτη φορά η φάμπρικα της δυνητικής αργίας για έκφραση συνδικαλιστικής άποψης ή δράσης, όπως για τη Χρύσα Χοτζόγλου, δουλεύει ασταμάτητα και με τέτοια ένταση . Για πρώτη φορά συνταξιούχος εκπαιδευτικός, όπως ο Γιώργος Καββαδίας καλείται με το ερώτημα της δυνητικής αργίας (!).  Για πρώτη φορά είναι ορατή η απόλυση αναπληρωτή εκπαιδευτικού, του Δημήτρη Χαρτζουλάκη για συνδικαλιστική δράση.

 

 

Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας βλέποντας πως οι αγωνιστικές διαθέσεις των εκπαιδευτικών δεν κάμπτονται αλλά συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, την ιδιωτικοποίηση και διάλυση της δημόσιας παιδείας προχώρησε  την κλιμάκωση της τρομοκρατίας, με μια εξωφρενική, τρομοκρατική ενέργεια, που ξεπερνάει κάθε όριο, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αττικής, καλώντας την εκπαιδευτικό Χρύσα Χοτζόγλου, μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά, σε ακρόαση, προκειμένου να αποφανθεί αν θα τεθεί ή όχι σε δυνητική αργία!

Το “έγκλημά” της ήταν ότι εξέφρασε, από κοινού με μαθητές της, τη διαφωνία της με την πραγματοποίηση της αξιολόγησης σε νεοδιόριστη εκπαιδευτικό, δηλαδή εξέφρασε την αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση, όπως αποτυπώνεται και στις συλλογικές αποφάσεις ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ.

Με αστήριχτες κατηγορίες, επιχειρούν να επιβάλλουν μια εξοντωτική ποινή πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί το πειθαρχικό, πριν καλά-καλά υπάρξει απόφαση, κάτι που εκτός των άλλων, είναι και ανήθικο.

 
peiraias

Θυμίζουμε επίσης ότι για την ίδια υπόθεση έχει παραπεμφθεί και ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός Δ. Χαρζουλάκης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά εκτιμά ότι αντίστοιχη διαδικασία θα κινηθεί και για εκείνον.

Πρόκειται για κλιμάκωση και αναβάθμιση της βιομηχανίας διώξεων (κάλεσαν σε ακρόαση και το Γιώργο Καββαδία, με το ερώτημα της δυνητικής αργίας, ενώ έχει συναταξιοδοτηθεί), όχι μόνο στον Πειραιά, αλλά και πανελλαδικά, ενάντια στην συνδικαλιστική δράση. Δεν θέλουν ούτε να μιλάμε, γυρίζοντας την εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω, στα πιο μαύρα χρόνια!

Γίνεται κατανοητό ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και επικίνδυνη εξέλιξη. Θα μιλάμε για τις πρώτες απολύσεις για συνδικαλιστικούς λόγους στο δημόσιο σχολείο εδώ και δεκαετίες. Ανοίγει ο δρόμος για την εμπέδωση μιας πολύ αντιδραστικής και αυταρχικής κατάστασης μέσα στα σχολεία, όπου όποιος θα αντιδρά θα βρίσκεται με την απειλή της απόλυσης.

peiraias

Ακούστηκαν διάφορα συνθήματα, όπως:

Με διώξεις και βία δε γίνεται Παιδεία

Όχι στις διώξεις και τις απολύσεις - Στο δρόμο λαέ μπορείς να τους νικήσεις

Με αξιολόγηση και τρομοκρατία - Μας θέλουνε σκυφτούς σε φτωχά σχολεία

Η τρομοκρατία δε θα περάσει των εκπαιδευτικών η πάλη θα τη σπάσει

Οι εκπαιδευτικοί δε σκύβουν το κεφάλι μαζί με τον λαό αντίσταση και πάλη!

Όχι στις διώξεις και την τρομοκρατία – Αγώνας για δημόσια και δωρεάν Παιδεία!

Οι μαζικοί αγώνες μπορούν και θα νικήσουν την επίθεση θα σταματήσουν!

Κάτω τα χέρια από την απεργία τους λαϊκούς αγώνες και τα σωματεία.

Διώξεις  απολύσεις καταστολή - Αυτή η πολιτική θα ανατραπεί!

Στους μαζικούς αγώνες η προοπτική - Όχι στα παζάρια και την υποταγή!

  • Κυριακή 13/10, 11 πμ, η Πρωτοβουλία ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ & ΚΙΝΗΣΕΩΝ -ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ - ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ καλεί σχήματα, συλλογικότητες, αγωνίστριες και αγωνιστές του λαού σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για την οργάνωση των βημάτων του αγώνα, στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας (Νέστου 4, κοντά στο σταθμό μετρό Μέγαρο Μουσικής).
  • Τετάρτη 23/10, στις 10 πμ, μαζική συγκέντρωση στην ΠΔΕ Αττικής (ΞΕΝΙΑΣ 24, κοντά στο μετρό Μέγαρο Μουσικής) κατά την πραγματοποίηση των ακροάσεων της ΧΧ και του ΓΚ. Καλούν η ΕΛΜΕ Πειραιά, η ΟΛΜΕ και άλλα σωματεία - 24ωρη απεργία μέσω δύο τρίωρων από ΕΛΜΕ ΠειρΑιά και ΟΛΜΕ

Τα συνδικάτα μπορούν και πρέπει να αντισταθούν. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς τη λογική του Πόντιου Πιλάτου και ισαποστακισμούς από διώκτες και διωκόμενους, χωρίς να καλύπτουν σκευωρούς, Δεν αρκούν κάποια ψηφίσματα και ανακοινώσεις, ακόμα και κάλεσμα σε συγκεντρώσεις που δε συμμετέχουν ούτε τα μέλη του ΔΣ. Χρειάζεται οράνωση και αγώνας! Η ενότητα και η συσπείρωση όλων όχι σε μια γραμμή συμβιβασμού, αλλά σε μια γραμμή αγώνα και αντίστασης μπορεί να πιέσει για να γίνει πράξη το σύνθημα ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ. 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δραπανι-φόρος

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search