• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Οι μαφίες του τουρισμού, η εγκύκλιος του ΑΠ και το κίνημα για ελεύθερες παραλίες

August 02, 2023 1292
 Γιώργος X. Παπασωτηρίου - artinews.gr

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι της Πάρου εναντίον της «μαφίας της παραλίας» που κατέλαβε με ομπρέλες, ξαπλώστρες και «μπιτσόμπαρα» ολόκληρους κόλπους, παρεμποδίζοντας την παραμονή σε πολίτες που δεν θέλουν να καθίσουν σε ξαπλώστρα (δηλαδή να πληρώσουν υπέρογκα ποσά).

Με πρωτοβουλία των κατοίκων της Πάρου δημιουργήθηκε η «Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες». Το ίδιο συνέβη στην Νάξο και σε άλλα νησιά. Και όταν το κίνημα που υπερασπίζεται «το δικαίωμα των πολιτών και επισκεπτών για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες», άρχισε να γιγαντώνεται και να αποκτά δημοσιότητα, τότε παρενέβη η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, υπενθυμίζοντας την εγκύκλιο με αριθμό 10/4-5-2023 και παρακαλώντας «για την πιστή εφαρμογή της». 

Η εγκύκλιος για την «απρόσκοπτη πρόσβαση στις παραλίες» που εξέδωσε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας ότι «Ιδιωτικές παραλίες ο νόμος δεν γνωρίζει», υπάρχει από τον Μάιο. Παραμένει όμως ανεφάρμοστη. Αυτό επισημαίνει η νέα εισαγγελέας του ΑΠ και «παρακαλεί» για την εφαρμογή της. Γιατί όμως δεν εφαρμόζεται;

Γιατί οι μαφιόζοι της παραλίας (είδαμε όλοι τη φωτογραφία με τους «φουσκωτούς» στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου της Ρόδου) «…ελέγχουν τα πάντα όλα στο νησί… σε επίπεδο οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό...» έγραφε τοπική εφημερίδα (θυμάστε την σπορ μερσέντες του διοικητή της αστυνομίας που κάποιος εμβόλισε έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρόδου;).

Για γκάνγκστερ στις παραλίες της Ρόδου είχε μιλήσει τότε ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Χατζηδιάκος. Τότε δεν είχαμε την παρέμβαση εισαγγελέα. Στη συνέχεια όλα αυτά θάφτηκαν στη «στάχτη» της Ρόδου.
Όμως και στα υπόλοιπα νησιά «νόμος είναι το δίκιο της μαφίας του τουρισμού», καθώς οι αργυρώνητες υπηρεσίες του κράτους (στενού και ευρέως) υπηρετούν αυτό το «δίκιο» και όχι τις «εγκυκλίους» του ΑΠ και το δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη πρόσβαση και παραμονή στις παραλίες.

 Τι απομένει λοιπόν; Το λαϊκό κίνημα για ελεύθερες παραλίες…

και το μαύρισμα των «δημοτικών αρχόντων» που υπηρετούν τις μαφίες…

Γιατί ναι, ο λαός σώζει το λαό…

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search