Ένα εξαιρετικό  έργο με σαφείς αιχμές δημιούργησε η εικαστικός Γεωργία Λαλέ αποτίοντας φόρο τιμής στην Κυριακή Γρίβα, το 28χρονο θύμα άγριας γυναικοκτονίας που έπεσε νεκρή από τα χέρια του πρώην συντρόφου της λίγα μόλις μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα στους Αγίους Αναργύρους όπου είχε καταφύγει για βοήθεια, την οποία δεν έλαβε ποτέ…

Η Γεωργία Λαλέ, που λογοκρίθηκε από τον Γ. Γεραπετρίτη για τη ροζ σημαία που δημιούργησε από σεντόνια κακοποιημένων γυναικών, αφιερωμένη στα θύματα έμφυλης βίας, χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά το σύμβολο της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να στηλιτεύσει καλλιτεχνικά τον χειρισμό της υπόθεσης. Πηγή: www.rosa.gr

Το νέο έργο της Λαλέ, με όνομα “April Fools”, είναι αφιερωμένο στη Βασιλική Γρίβα, το θύμα γυναικοκτονίας που έχασε την ζωή της μπροστά από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Το έργο ουσιαστικά πρόκειται για το σήμα της ελληνικής αστυνομίας σε ροζ χρώματα και πάνω στο οποίο αναγράφεται το εξής: «KYRIAKI GRIVA 28  1 APRIL 2024  AG. ANARGYROI».

Το έργο «April Fools»

«Το «April Fools» είναι αφιερωμένο στην Κυριακή Γρίβα, 28 ετών, η οποία δολοφονήθηκε μπροστά από το αστυνομικό τμήμα του δήμου Αγίων Αναργύρων της Αθήνας από τον πρώην σύντροφό της, την 1η Απριλίου 2024» αναφέρει η ανάρτηση της Λαλέ στο Instagram και συνεχίζει:

«Η Κυριακή απευθύνθηκε ανεπιτυχώς στην αστυνομία για βοήθεια. Την μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο με έναν αστυνομικό, ζητώντας ένα περιπολικό για να τη μεταφέρει με ασφάλεια στο σπίτι της. Η απάντηση του αστυνομικού ήταν η εξής: «Η γυναίκα της είναι νεκρή: «Η αστυνομία δεν είναι ταξί». Οι εικόνες του έργου παραπέμπουν στο σύμβολο της Ελληνικής Αστυνομίας».

Όπως αναφέρει η ανάρτηση, το έργο είναι κατασκευασμένο από σεντόνια που δόθηκαν στην καλλιτέχνιδα από γυναίκες που ζουν στην Ελλάδα, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει έργα που καταγγέλλουν το φαινόμενο της έμφυλης βίας και διεκδικούν ένα κράτος πρόνοιας και δικαίου, ικανό να προστατεύει όλους τους πολίτες του, ανεξάρτητα από το φύλο και τη σεξουαλική τους ταυτότητα.

Η ανάρτηση: