• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ζάκυνθος: Έβαλαν εργαζόμενους ξενοδοχείων να καθαρίσουν δημόσιους δρόμους

August 25, 2024 537

Με εντολή της εργοδοσίας, ξενοδοχοϋπάλληλοι επιτέλεσαν χρέη δημόσιας καθαριότητας, αποτυπώνοντας για ακόμα μια φορά τις άθλιες συνθήκες εργασίας στον τουρισμό.

Η σκληρή πραγματικότητα του να εργάζεσαι σε ξενοδοχεία αναδεικνύεται ακόμα μια φορά και συγκεκριμένα στο νησί της Ζακύνθου. Εκεί, η εργοδοσία, αλλά και η τοπική Διοίκηση, «εμπλούτισαν» τις αρμοδιότητες των εργαζομένων, βάζοντάς τους να καθαρίσουν δημόσιους δρόμους.

Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας στην Ζάκυνθο, Ν. Γιακουμέλος, (κι ο ίδιος ξενοδόχος), της Δημοτικής Αρχής της ΝΔ , ευχαρίστησε σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις «CAPTEN GROUP» και ιδιαίτερα τον «πατέρα» (όπως χαρακτήρισε) αυτών των επιχειρήσεων και συνάδελφό του Χρήστο Ξένο (διατηρεί πάνω από 12 ξενοδοχεία στο νησί), επειδή όπως είπε, μαζί με εργαζόμενους του ομίλου του, καθάρισαν πρόσφατα δύο δημόσιους δρόμους.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην «εθελοντική» προσφορά και εργασία των εργαζόμενων των επιχειρήσεών του, ώστε να βοηθηθεί και ο τομέας καθαριότητας του Δήμου.

Μάλιστα ο Αντιδήμαρχος, δεν σταμάτησε εκεί, προτρέποντας όσους «ευαίσθητους πολίτες ή επιχειρηματίες» επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα να «βοηθήσουν», να συμβάλλουν σε τέτοιου έιδους ενέργειες για μια «καθαρή» Ζάκυνθο.

Τη θλιβερή πολιτική εργοδοσίας και δημοτικής Αρχής, κατήγγειλε το κλαδικό σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το οποίο όπως ανακοίνωσε, απαιτεί «από την επιθεώρηση εργασίας και το Υπουργείο Εργασίας, να ελέγξει αν είναι δουλειά των εργαζομένων στα πλαίσια των καθηκόντων τους, η καθαριότητα των δημόσιων δρόμων… Περιμένουμε την απάντηση σας».

Συνοψίζοντας, αναφέρει καυστικά πως «λίγη ντροπή δεν βλάπτει»: «Εάν όπως αντιλαμβανόμαστε το γεγονός αυτό θα παρουσιαστεί “ως εθελοντική εργασία”, γιατί ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας δεν χαιρετίζει την πρωτοβουλία των Εργαζομένων, αλλά την παρουσιάζει ως πρωτοβουλία του Εργοδότη; Και γιατί δεν ενημερώθηκε άλλος κόσμος να καθαρίσει “εθελοντικά”…».

πηγή: www.rosa.gr

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search