• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Καταγγελία της νέας προσπάθειας του ΔΔΕ Πειραιά να εκφοβίσει -τρομοκρατήσει συναδέλφισσα αναπληρώτρια από τη Δυτική Αττική!

February 20, 2023 307

"Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει την νέα προσπάθεια του ΔΔΕ Πειραιά να εκφοβίσει -τρομοκρατήσει συναδέλφισσα αναπληρώτρια, από τη Δυτική Αττική αυτή τη φορά (!), με ανυπόστατες κατηγορίες, με βάση υποτιθέμενες “πληροφορίες” που ήρθαν στα αυτιά του! Με βάση αυτές τις αβάσιμες κατηγορίες η συνάδελφος καλείται από τη ΔΔΕ Δυτ. Αττικής σε έγγραφες εξηγήσεις!

Συγκεκριμένα, ο ΔΙΔΕ Πειραιά καλεί τη Διευθύντρια Δυτικής Αττικής “σε ενέργειες”, γιατί “πληροφορήθηκε” πως η αναπληρώτρια συναδέλφισσα, υποψήφια με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στην Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, διατυπώνει στους Συλλόγους Διδασκόντων ψευδείς, ανυπόστατους και μειωτικούς ισχυρισμούς εναντίον του!

Πρόκειται για άλλη μια πρωτοφανής επίδειξη αυταρχισμού, προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκρατίας του ΔΙΔΕ Πειραιά, που θυμίζει μάλιστα, άλλες, σκοτεινές εποχές… Σημειώνουμε ότι ο ΔΙΔΕ Πειραιά δεν μπαίνει καν στον κόπο να αναφέρει συγκεκριμένα πώς και από ποιον “πληροφορήθηκε” τα όσα υποτίθεται ότι έπραξε η συναδέλφισσα."

Επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αναλυτικά

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει την νέα προσπάθεια του ΔΔΕ Πειραιά να εκφοβίσει -τρομοκρατήσει συναδέλφισσα αναπληρώτρια, από τη Δυτική Αττική αυτή τη φορά (!), με ανυπόστατες κατηγορίες, με βάση υποτιθέμενες “πληροφορίες” που ήρθαν στα αυτιά του! Με βάση αυτές τις αβάσιμες κατηγορίες η συνάδελφος καλείται από τη ΔΔΕ Δυτ. Αττικής σε έγγραφες εξηγήσεις!

Συγκεκριμένα, ο ΔΙΔΕ Πειραιά καλεί τη Διευθύντρια Δυτικής Αττικής “σε ενέργειες”, γιατί “πληροφορήθηκε” πως η αναπληρώτρια συναδέλφισσα, υποψήφια με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στην Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, διατυπώνει στους Συλλόγους Διδασκόντων ψευδείς, ανυπόστατους και μειωτικούς ισχυρισμούς εναντίον του!

Πρόκειται για άλλη μια πρωτοφανής επίδειξη αυταρχισμού, προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκρατίας του ΔΙΔΕ Πειραιά, που θυμίζει μάλιστα, άλλες, σκοτεινές εποχές… Σημειώνουμε ότι ο ΔΙΔΕ Πειραιά δεν μπαίνει καν στον κόπο να αναφέρει συγκεκριμένα πώς και από ποιον “πληροφορήθηκε” τα όσα υποτίθεται ότι έπραξε η συναδέλφισσα.

Με άλλα λόγια, όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι εν δυνάμει «διώκτες» και «διωκόμενοι», αφού φαίνεται πως είναι εύκολο να στηριχθούν ολόκληρες καταγγελίες πάνω σε «πληροφορίες» του κάθε Διευθυντή Εκπαίδευσης, οι οποίες είτε είναι ανακριβείς, είτε ανύπαρκτες, είτε και αστήριχτες…

Η συναδέλφισσα, ουδέποτε έχει δουλέψει στον Πειραιά, ουδέποτε έχει συναντηθεί με τον ΔΙΔΕ Πειραιά και η όποια αναφορά στο όνομά του έχει γίνει στο πλαίσιο της νόμιμης συνδικαλιστικής κριτικής, για ενέργειες για τις οποίες έχει πάρει θέση και η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, στην οποία ανήκει. Άλλες αναφορές που μάλιστα έχουν προσωπικό χαρακτήρα και αφορούν τον ΔΙΔΕ Πειραιά, δεν έχουν σε καμία περίπτωση διατυπωθεί και οι σχετικές καταγγελίες είναι ανυπόστατες και εκτός πραγματικότητας!

Ο ΔΙΔΕ Πειραιά, πιθανόν ενοχλείται, επειδή η συνάδελφος αναπληρώτρια, όπως και όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, αντέδρασε στις απαράδεκτες διώξεις που εξαπέλυσε ο ίδιος προς τους εκπαιδευτικούς.

Η ενέργεια του ΔΙΔΕ Πειραιά έρχεται σαν συνέχεια της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί και που κατήγγειλε πρόσφατα η ΕΛΜΕ Πειραιά, με

εκπαιδευτικούς να καλούνται, με κάθε πιθανή και απίθανη αφορμή, σε έγγραφες διευκρινίσεις, ώστε να αποδείξουν ότι δεν είναι “ελέφαντες”.

Μετά την παραπομπή των Διευθυντών του 8ου Γυμνασίου Πειραιά και 3ου Γυμνασίου Περάματος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, επειδή πήραν μέρος στην Απεργία-Αποχή που κήρυξε η ΕΛΜΕ Πειραιά, ενάντια στο θεσμό των Μεντόρων-Συντονιστών, μετά το επεισόδιο αυταρχισμού με θύματα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, προστέθηκε ένα ακόμα επεισόδιο στη λίστα της προσπάθειας τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εκπαιδευτικών από τον ΔΙΔΕ Πειραιά.

Η νέα απόπειρα εκφοβισμού και τρομοκράτησης του ΔΙΔΕ Πειραιά πρέπει να πέσει στο κενό. Είναι κρίσιμο να μην περάσει η φίμωση και η τρομοκρατία των εκπαιδευτικών, ειδικά σε μια εποχή που η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει την ατομική αξιολόγηση.

Προκύπτουν, ωστόσο, σοβαρά ερωτήματα γύρω από τον ΔΙΔΕ Πειραιά, λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, που καλείται η πολιτική ηγεσία να απαντήσει και στα οποία θα επανέλθουμε άμεσα.

Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ανεξέλεγκτοι ό, τι θέλουν, σε βάρος των εκπαιδευτικών.

Είναι επίσης προφανές ότι η κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού, συντελείται με άνωθεν κυβερνητική εντολή-παρέμβαση, προκειμένου να μπει φρένο στους αγώνες και στα σωματεία. Την πολιτική ευθύνη για τις απαράδεκτες αυτές εξελίξεις φέρει η ίδια η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση!

Κανένας δεν είναι μόνος του! Η ΕΛΜΕ Πειραιά πήρε μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας που αποφάσισε η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής την Παρασκευή 17/2/2023 στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και στην συνάντηση με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης, παρουσιάζοντας όλα τα παραπάνω.

Η συσπείρωση στα σωματεία μας και ο αγώνας είναι η μόνη διέξοδος! Δίνουμε την απάντηση μας σε κάθε είδους αυταρχισμό και αυθαιρεσία με το καθημερινό μας αγώνα για σχολεία και εκπαίδευση στο ύψος των αναγκών μας, όπως κάναμε με τη μαζική συμμετοχή μας στην μεγάλη απεργία της 15/2.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ, Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, κάτω τα χέρια από όσους αγωνίζονται. Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει!

Συμπαραστεκόμαστε στη συνάδελφο!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search