• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας σε Κεραμέως για το 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας που στεγάζεται σε… πολυκατοικία

May 01, 2023 1272

Σύγχρονο και ασφαλές κτίριο ζητούν οι γονείς και οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας που στεγάζεται επί τρεις δεκαετίες σε πολυκατοικία. Με ανοιχτή επιστολή προς τον δήμο και το υπουργείο Παιδείας, προειδοποιούν για τους κινδύνους που εγκυμονεί η παραμονή στις υφιστάμενες υποδομές.

Το κτίριο φιλοξενεί 270 μαθητές και δεν πληροί τα κριτήρια καταλληλότητας λειτουργίας σχολικής μονάδας ούτε και τις απαιτήσεις ασφάλειας, ενώ το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έχει κρίνει ότι το κτίριο είναι «ανεπαρκές και ακατάλληλο».

7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας: Ανέγερση Νέου Σχολικού Κτιρίου | Glyfáda

Διαπιστώνοντας ότι δεν έχει βρεθεί κάποια λύση, δημιουργήθηκε Διασχολική Επιτροπή με συμμετοχή μελών των Δ.Σ των Συλλόγων Γονέων του 7ου Γυμνασίου και όμορων Δημοτικών Σχολείων, με στόχο να περάσει το αίτημα για ανέγερση νέου σχολείου.

«Εδώ και 32 χρόνια, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί αναμένουν στωικά τους αρμόδιους φορείς να χτίσουν ένα κτίριο για τα παιδιά του Γυμνασίου μας. Το βαθιά ανθρώπινο, κοινωνικοπολιτικό όσο και συνταγματικό δικαίωμα της σχολικής κοινότητας για ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο έχει μετατραπεί σε εμπαιγμό και διαχρονική κοροϊδία από τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς και κυρίως από τον Δήμο Γλυφάδας, που ως θεσμικός φορέας -σύμφωνα με τον νόμο- έχει την αρμοδιότητα για τη συντήρηση, βελτίωση, επισκευή υφιστάμενων διδακτηρίων και για την ανέγερση νέων υποδομών σχολικής στέγης.

Αναγκαζόμαστε να στέλνουμε τα παιδιά μας σε ένα “ανεπαρκές και ακατάλληλο κτίριο”, το οποίο δεν πληροί τα απαραίτητα -σύμφωνα με τον νόμο- κριτήρια καταλληλότητας λειτουργίας, μιας και ούτε θέλουμε ούτε και μπορούμε να τα στείλουμε στην ιδιωτική εκπαίδευση, διεκδικώντας συνάμα το αναφαίρετο δικαίωμά μας για ένα σύγχρονο και δημόσιο σχολείο», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Διασχολική Επιτροπή.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search